English (United Kingdom)Dutch-NetherlandsDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)
 
Klaruw gaat de crisis te lijf met aanschaf nieuw materieel
There are no translations available.

Klaruw-Nieuw-Materieel

Udenhout, juni 2014 - Terwijl veel bedrijven tijdens de crisis pas op de plaats maken, heeft asfaltonderhoudsbedrijf Klaruw juist besloten om flink te investeren in nieuw materieel. Het gaat zowel om vervanging als vernieuwing van voertuigen en machines. Met deze vernieuwing wil het Brabantse familiebedrijf voorop blijven lopen in wegdekonderhoud- en herstel. Tegelijkertijd is hiermee de basis gelegd voor verdere uitbreiding in Nederland.


Klaruw is gespecialiseerd in kleinschalig asfaltonderhoud. Om die werkzaamheden te kunnen uitvoeren heeft de onafhankelijke specialist eigen technieken en machines ontwikkeld. Door de jarenlange ervaring zijn ze tot in detail geoptimaliseerd. Dat werkt, zo blijkt in de praktijk. De specifieke reparatiemethoden van Klaruw verlengen de levensduur van asfaltverhardingen met jaren. Wegbeheerders die Klaruw inschakelen kunnen op deze manier groot asfaltonderhoud uitstellen en daardoor aanzienlijk besparen op hun kosten.

 

Voertuigen en machines

Onlangs trok Klaruw bijna 1 miljoen euro uit om het machine- en wagenpark te vernieuwen. Het gaat om:

 

  • 8 nieuwe Iveco-vrachtauto’s (type: ML 80E 18DC);

 

  • 9 nieuwe CompAir-compressoren (model: C30 DLT0206);

 

  • 6 nieuwe OSB-Units (Overseal-Banding Units): verbeterde versies van de in eigen beheer ontwikkelde machines die worden ingezet om scheuren- en naden in asfaltverhardingen duurzaam af te dichten;

 

  • 2 nieuwe PUF-Units (Put-Flex Units): verbeterde versies van de in eigen beheer ontwikkelde machines die worden ingezet om verzakte rioolinspectieputten te nivelleren.

 

Zorg voor het milieu

De nieuwe vrachtauto's voldoen aan Euro 5-emissienorm, waardoor ze minder schadelijke stoffen uitstoten. De nieuwe compressoren voldoen aan de laatste emissienormen en zijn ook nog eens stiller dan de bestaande. De geluidsreductie is ongeveer 3 dB (A). Door te kiezen voor stiller en schoner materieel wil Klaruw de milieubelasting van haar bedrijfsvoering zo veel mogelijk terugbrengen. Ook onze opdrachtgevers, overheden die verantwoordelijk zijn voor wegbeheer, zijn hierbij gebaat: zo kunnen ze hun inwoners laten zien dat zorg hebben voor een betere woonomgeving met minimale belasting voor het milieu.

Met de nieuwe voertuigen en machines is Klaruw klaar voor de toekomst. In 2013 zijn er in Nederland twee nieuwe vestigingen bijgekomen: een voor het rayon Noord-Holland-Noord en een voor Zuid-Holland-Zuid. Die uitbreiding zal zich de komende jaren voortzetten. Het streven is om in 2015 nog een of meerdere kantoren te openen. Door een betere geografische spreiding over het land kunnen we onze klanten beter bedienen.

 

Klaruw in het kort

Klaruw ontwikkelt technieken voor het herstellen en onderhouden van wegen, bruggen, tunnels, vliegvelden en vloeren. Ook de machines en gereedschappen die hiervoor nodig zijn worden in eigen beheer ontwikkeld en gemaakt. Klaruw voert de herstelwerkzaamheden zelf uit. Bij het bedrijf werken in Nederland zo'n vijftien vaste mensen vanuit de hoofdkantoren in Tilburg en Udenhout en de verschillende vestigingen in het land. Daarnaast is er een flexibele schil van onderhoudsmedewerkers wegen die varieert tussen de twintig en dertig. In 2017 viert het zelfstandige Brabantse familiebedrijf het honderdjarig bestaan.

 

Klaruw-Materieel-2014